понеделник, 30 май 2011 г.

Работи се през УЙкенда, но не като УЙлям

Ето я моята причина да влизам често в jobs.bg. Обявите там са неподражаеми по съдържание на бъгове. Като изключим, че интервалът е слаган пред препинателните знаци вместо след тях, остават другите забавни бъгове, които авторът е разпръснал из кратката си обява:

7 коментара:

  1. и препинателен знак в началото на нов ред не е за изпускате, може и пред главна буква.
    поздравления за находката

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! :P
    Напоследък приятно се изненадвам колко много находки идват от хора извън мен, но и мен все още си ме бива :P
    И не забравяйте (както Вие, г-н Анонимен, така и всички останали), че денонощно се приемат находки на bugs_bg@mail.bg :P
    Поздрави, лека вечер и успешна седмица :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък се кефя на звучни "български" думи като "бъгове", "креативен", "CV", "находка" и "прочие".

    ОтговорИзтриване
  4. Хаха, да, и това е проблем, но аз реших да ги вградя в блога, защото самото "поле на изследване" си няма официална БЪЛГАРСКА дума. За "интернет" говоря, разбира се. :) Като цяло и аз съм против чуждиците, но когато са заемки, нямаме избор. В случаите, когато са за ебавка (т'ва не знам дали е чисто българска дума), също ги одобрявам, стига да не са НАВСЯКЪДЕ из нета и разговорния език.

    А ако имате предложение за българска дума за "бъг", може и да се позамисля, но "Гугъл Преводач" ми предложи:
    "дървеница
    буболечка
    технически дефект
    щуротия".
    И тъй като и "технически", и "дефект" не са български думи, а са адски дълги за име на блог, твърдо се застъпвам за "бъговете" :P

    ОтговорИзтриване
  5. "Гугъл преводач" е безспорен авторитет, но аз все пак ще рискувам и като се опра на текстовете от страницата на "бг.джоб"!?!?!?!?, които сте предложили на вниманието ни, ще допусна, че става дума за ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ, колкото и не"атрактивно"/привлекателно да звучи за ушите на масовото зомби.

    ОтговорИзтриване
  6. Добро наблюдение, но всъщност идеята на блога е да бъдат включени всякакви видове грешки, обикновено дължащи се на техническа неточност. Не разбрах частта с "бг.джоб"!?!?!?!?", така че ще замълча тактично, може би дори пораженчески :)
    Благодаря Ви за вниманието и дано има повече хора като Вас, които искат да спасят българския език.

    ОтговорИзтриване