събота, 8 октомври 2011 г.

Зловещите открития на Фейсбук

Днес щях да направя важното обявление (знам, че е много яка дума), за което говоря от известно време, но реших, че е добре да изчакам още 2-3 дни, за да не говоря прибързано.
Така че се захващам с Фейсбук и започвам с това, което на мен ми направи най-голямо впечатление. Нали знаете, че социалната мрежа има (относително) нова функция за намиране на лица в снимките? Е, тази функция е малко по-функционална от безопасното. Бих казала, че направо си е зловеща...

Ето за какво говоря:

Какво ще кажете за лицето на най-лявата снимка? Побиха ли ви тръпки? Е, мен – не, но се забавлявах и реших да проверя какво мисли Фейсбук за прословутото лице на повърхността на Марс. Дадох му да яде няколко различни снимки на „лицето“, но той така и не разпозна да има лице на картинките. So, NASA, you can suck it! Ако вие успеете да го накарате да намери лице на Марс, сред плочките в банята ви или на което и да било място без човек, давайте да се кефим публично на откритието ви!

Малко преди това откритие, имах честта да разбера, че според Фейсбук не може и да работиш, и да учиш. След като напуснах досегашната си работа, се сетих, че не съм посочила къде уча и направих двете промени в един ден. Те уж са съвсем различни категории от живота, ама нейсе. Ето как разчете Фейсбук ситуацията:

Да не говорим, че в СУ съм от над 3 години, ама както и да е.

И на последно място (но не поважност) е телевизията AMC, която не е изчислила много поставянето на снимки във Фейсбука си. Въпросната телевизия, освен моя най-най-най-любим сериал Breaking Bad, прави един сериал, наречен “Who killed Rosie Larsen” („Кой уби Роузи Ларсън“). Само че социалната мрежа любезно е отрязала част от обложката на сериала и в момента на главната страница на телевизията явно дават нещо като спойлер, защото заглавието се е превърнало в “Ho killed Rosie Larson”*, което лесно може да се приеме за уличния начин на казване на „Ку*ва уби Роузи Ларсън“:

Аз не намерих сили да го изгледам тоя сериал, срутих се на петия епизод (не издържах на меланхолията в него, бавното развитие, филтъра, с който са снимали, както и УЖАСНО грозните актьори), така че не знам дали това „пророчество“ се е оказало вярно, но при всички положения е „храна за размисъл“ :D

--------------------------------------------------------------------------------------------
*Обяснение за ho (на английски е, няма как...) :>

2 коментара:

  1. Хахах, това с автоматичното разпознаване на лица е пълна гавра - Фейсбук постоянно ме тагва на снимките на разни уроди, не знам защо. :)
    А ктьорите на "The Killing" са наистина нелицеприятна пасмина. /с изключение на кандидат-кмета/ Аз го изгледах целия, но само защото трябваше да освобождавам място на харда - не е нищо особено. Ако ще гледаш нещо на АМС освен "Breaking Bad", гледай "Mad Men".

    ОтговорИзтриване
  2. Абе, между другото, аз мисля, че го почвах на 2 пъти Mad Men и май не успявах да го загледам, а всички го препоръчват. Но ще пробвам трети път и ще стане. И с True Blood стана от третия път (изтърпяването), но при Mad Men проблемът май е, че се развива в 70-те, ако си спомням правилно, а аз имам нек'ва необяснима фобия от стари филми, песни, картини и какво ли не (не, че е стар сериалът, а обстановката :) ). Но в името на професионализма ти ще го изгледам! ЦЕЛИЯ!

    ОтговорИзтриване