понеделник, 17 октомври 2011 г.

Ако реалността беше същата като тази в информационните агенции...

1. ...когато става дума за Супер Бойко*, вече нямаше да се налага да се пише всеки път кой извършва действието, а щеше да трябва да се описва единствено самото действие:


2. ...под "Наука" щеше да се разбира "Новини за не особено известни секси певици"**, пък макар и читателят да е последвал линк за "Рекордно голяма озонова дупка зейна над Арктика":


3. ...всеки щеше да може да си кръщава държавата както пожелае, било то и с името на вече съществуваща държава:


4. ..."Мездра" нямаше да е нищо повече, освен обикновен предмет като "камък", "чаша" или друго подобно съществително, което не заслужава главна буква, а гласните "а" и "ъ" щяха да са нещо като дублетни форми:


5. ...Повторенията щяха да бъдат нещо много модерно и дори задължително, за да бъде текстът изразителен (вече обсъдихме Австриите):




6. ...датите щяха да вървят на обратно (подобно на начина, по който отчитаме годините преди новата ера) и 16 октомври 2011 г. щеше да е преди 14 октомври 2011 г., така че книгата на Христо Мутафчиев нямаше да е излязла, ако интервюто, в което излизането й е в бъдещето, е публикувано на 16-и (звучи сложно, но сега ще ви се изясни):


7. ...когато празнуваме Европейска нощ на каквото и да е, щяхме да можем да заменим въпросното каквото и да е с каквото поискаме, стига да отбележим нощта. Така например в Европейската нощ на музеите можеше да заменим музеите с домовете си, в Европейската нощ на учените можеше да заменим учените със себе си, а в Европейската нощ на прилепите, можеше да заменим прилепите с деца от пети и шести клас:


8. ...щеше да има певица на име Шарика:


9. ...разликата между 200 и 25 000 човека щеше да е незначителна и незаслужаваща да бъдат натиснати 3 клавиша повече, пък макар и два от тях да са един и същ (първата картинка е от News.bg, а втората - от " The Associated press") :



10. ...и един бонус от Замунда, въпреки че това не е информационна агенция (а аз до последно ще отричам, че тегля торенти), но заслужава вниманието ни. "Риалити шоутата" за манекенки спокойно можеха да минават и за спорт:


И сега, понеже сте толкова мили, че да сте тук, ви подсещам да скокнете да гласувате за bugs-bg (Бъгове и недоразумения) за наградите BG Site 2011 и ако ми кажете във Фейсбук, че сте гласували, ще ви издам на лично съобщение един трик за Фейсбук :>

-----------------------------------------------------------------------------------
* Да, знам, че Бойко Борисов в момента не отговаря за преследването на бегълци, но в другата реалност Супер Бойко би отговарял за всичко.

** Извинявам се, ако певицата е известна и я харесвате и съм накърнила чувствата ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар