четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Зов за съдействие + няколко политически тайни

Любими мои читатели, оказа се, че имам да направя повече от едно важно обявление! Първоначално исках да ви съобщя, че bugs-bg.blogspot.com скоро ще стане bugs.bg! САЙТ! А НЕ БЛОГ!!!
НО! В момента много по-важното е, че в последния момент реших да се кандидатирам за наградите BG SITE 2011!!!
Вероятно сте наясно, че това е МНОГО престижен конкурс и тъй като нямам големи надежди bugs-bg да бъде избран от журито (защото конкуренцията е адски силна), основната ми надежда е във вас <3

Гласувайте за блога, като, разбира се, можете да гласувате и за всички други сайтове, които ви харесат! Няма нужда от регистрация, иска се единствено да потвърдите вота през и-мейла си.
Агитирайте и приятелите си във Фейсбук и Туитър да гласуват за bugs-bg, за да докажем, че не е нужно да си вграден в гилдията на интернет-ветераните, за да се добереш до първите места!

А сега за малко разнообразие слагам снимка на статуетките на BG SITE 2010, придружени от много цветя, за да разберете за каква приятна гледка се борим:



И понеже тук не е място единствено за обявления, принасям в жертва една голяма доза политически тайни. Като например факта, че „Волен Сидеров“ е нецензурна фраза според Гугъл.
Нали знаете (а може би не знаете) как при написване на неприлична дума в търсачката, тя отказва да дава предложения и държи страницата с резултатите празна, докато не натиснете „Enter”?



Е, оказва се, че положението с „Волен Сидеров“ е същото:


Хората явно дори са се принудили да започнат да пишат „Волен СидОров“, защото Гугъл ми предложи само това...


Друга политическа тайна според наблюденията ми е, че съществува секретен език сред политиците, в който основните думи са „асфалт“ и „ядене“. След досегашните атаки от страна на няколко депутати към Бойко Борисов, той им отвърна, все така през агенция „Фокус“:


Можем само да гадаем, но ако това наистина са кодови думи, те като нищо може да заместват някакви сериозни мръсотии. Въпреки че досега просто мислех политиците ни за твърде повърхностни и определях изкаванията им като “No shit, Sherlock!”, вече започвам да мисля в друга посока. Ако заместим „асфалт“ с определен отличителен полов белег, а „ядене“ с нещо като „съвкупление“, изречението добива съвсем различно (и много по-смислено) значение. Давайте предложения за разкодиране – аз ще ги сложа в публикация, ако има такива.

Освен всичко това, организаторът на бунтовете в Либия се оказва автор в news.bg. Ето как той си е признал, че е прекратил честванията след превземането на родния град на Кадафи:


Vesti.bg също разкриват неподозирани тайни:


Във Фейсбук пък се сблъскваме със „ЗелАна партия“, която твърдо се противопоставя на шиФтовия газ.


След много мислене (около 1 секунда) заключих, че това е протест срещу газа, който излиза изпод бутона Shift,когато го натискаме (хаха... защо не се смеете?).

Обама пък може да слива множество предмети в един, преди още изречението на медиите да е довършено:


И като говорим за политици, които притесняват журналисти, ето един типичен пример, при който авторът на статията дотолкова се е чувствал притиснат, че е минал на твърдението „Днес е 30 септември, утре е 1 ноември“ или „октомври е ноември“:


Както забелязахте, стреснатият журналист е написал и „БрюкселЮ“, както и мистериозната 3-буквена дума “сys”.

За днес спирам, въпреки че в папката си имам такива находки, че се изкушавам да ги изсипя в една дъъъълга колона, но ще се сдържа.

Благодаря ви предварително, че ще гласувате за мен и че прочетохте докрай този знаменателен пост.

Продължавайте в същия дух и ми пишете на bugs_bg@mail.bg, както и във Facebook и Twitter.

4 коментара:

  1. Готово и успех!. :)
    Другите сайтове не ми се видяха толкова информативно-забавни или настъпващи задрямали драскачи. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Точка, благодаря ти изключително много за гласа и хубавите думи! :)
    Ако взема, че наистина спечеля, ще направя едно събиране на всички вас, любезни съмишленици! <3

    ОтговорИзтриване