вторник, 22 март 2011 г.

В света на OpenOffice

OpenOffice е достоен заместител на Microsoft Office - не само от практическа гледна точка, но и от гледна точка на налудничави твърдения. Едно от първите неща, които трябва да кажа, е, че благодаря на Баги (Габриела Данаилова)за съдействието за тази колекция.

Та, в света на OpenOffice Writer Атлантида СЪС СИГУРНОСТ не съществува:


Само че може и просто да не харесва вода, защото очевидно и Черноморието не фигурира в съзнанието му:


Тезата за страха му от вода се доказва и от факта, че отказва да признае и град Несебър, убеден, че е по-подходящо да използваме думите "несесер", "несериен" или "неседнал":




"Импийчмънт" пък явно може да се замести с "Олимпийски":


Освен че не харесва вода, OpenOffice явно е и расист, защото в неговия свят не съществува понятие като "РОМСКИ произход" и доста антихуманно предлага да го заместим с "робски":


Съвсем българската дума "Закваска" явно трябва да отстъпи пред "Заквичава":


"Родата" също е непозната дума за OpenOffice и много справедливо според него може да се замени с "Ордата":


OpenOffice явно не е запознат и с произведенията за джунглата, защото предлага "Тарзан" да се замени с "Тарапана" и "Тарифа", които са съвсем свързани с услугите на Тарзан, ако го приемем за някой от стриптийзьорите, които се гордеят с влизането си в тази роля:


"Сумист" справедливо се заменя със "сумтя":


Името на нашия добър приятел и колега Жулиен (който е адаш и на много вкусно ястие с пиле) не е правилно според програмата. Тя не го познава, но смело предполага, че той е жулен/ожулен:


Един от признаците, че OpenOffice мрази други видове софтуер (демек е хомофоб), е, че заменя "Скайп" със "скапан":

Няма коментари:

Публикуване на коментар